Jasper werkt als kapper

Jasper werkt en dat doet hij op verschillende plekken. Zo goed mogelijk, met aandacht en plezier. Naast werken op kantoor, dus ook in de kapsalon (en nee dat is geen grap).

Jasper werkt als kapper

Een paar jaar geleden werd ik gecoacht door iemand die zijn strepen had verdiend binnen zijn vak. Hij coacht directeuren en bestuurders. Zijn manier van werken en zijn filosofie spraken mij aan. Naast zijn coachingspraktijk werkt hij een dag per week als buschauffeur. Hij werd er blij van.

Wat ik ervan leerde, is dat er aan ieder mens meerdere dimensies zitten. Je hebt een keuze en die beperkt zich niet tot één kantoor of levenswijze. Uiteraard is dat makkelijk(er) praten als je zoals ik hoger opgeleid bent, in het spreekwoordelijke Disneyland leeft en er wel heel wat moet gebeuren voordat ik mijn kinderen met honger naar bed hoef te sturen. Maar toch...

Toen ik eind 2020 besloot om nog maar deeltijd te blijven werken bij mijn baas, heb ik mijn kapper gebeld. Het leek mij mooi om een echt beroep te leren, want als de computers uitvallen en een scherpe tong of pen er niet meer toe doet, waar blijf ik dan? Welke echte vaardigheden heb ik in 20 jaar ontwikkeld? Leren knippen is een eerlijk vak. Iemand goed knippen vraagt om aandacht, gevoel - aldus mijn kapper- én niet onbelangrijk het zorgt ervoor dat je uit je hoofd komt. De focus even op de ander, op het kapsel, maar ook gezellig een praatje maken. Naast hogeropgeleide praatjesmaker ben ik dus ook weer stagiair.

Jasper werkt en dat doet hij op verschillende plekken. Zo goed mogelijk, met aandacht en plezier. Naast werken op kantoor, dus ook in de kapsalon.