🎙️Podcast: 'Over wat je van paarden leren kunt (over jezelf en de ander)

🎙️Podcast: 'Over wat je van paarden leren kunt (over jezelf en de ander)

Profile image
Jasper Achterbergh
Jun 01, 2024 • 1 min read

Voor deze podcast sprak ik met Gonny Sporre- Pereboom over trainingen en workshops die ze aanbied aan teams binnen verschillende organisaties en over de rol van paarden in haar leven en wat wij, als mens, van hen kunnen leren in interacties.

In haar trainingen combineert Gonny gedragstrainingen, de Roos van Leary (Leary Academy) met het oefenen van interacties met paarden. Ze helpt mensen om balans te vinden tussen afstand en nabijheid met de ander. Paarden zijn hierin meesters. Ze weten instinctief hoe ze afstand en nabijheid moeten doseren in hun relaties met andere paarden of met mensen.

Gonny vertelt o.a. waar haar drive vandaan komt en wat ze als kind wilde worden. Ze had een top 3: dierenarts, politieagent of advocaat. Het mooie is dat alle elementen van deze beroepen samenkomen in alles wat ze doet.

Een van de leukste dingen van het maken van een podcast is ik altijd iets leer van degene met wie ik een gesprek voer. Wat bij mij bleef hangen waren de vragen: 'hoe verhouden afstand en nabijheid zich in mijn interacties met anderen?' Maar ook: 'bied ik anderen voldoende ruimte om te excelleren?'

🎧 Veel luisterplezier!https://lnkd.in/eMm-23PZ