Jasper schrijft

Schrijven doe ik al mijn hele leven. Meestal privé en sinds het afronden van mijn studie communicatie ook professioneel.

Jasper schrijft

Schrijven doe ik al mijn hele leven. Meestal privé en sinds het afronden van mijn studie communicatie ook professioneel. Voor magazines en websites, vertrouw ik woorden toe aan papier. Hetzelfde geldt voor beleidsstukken zoals jaarverslagen en notities.

Doelgroep en doelstelling bepalen voor een groot deel de kaders. De vragen wie, wat, waar,  waarom, wanneer en hoe worden met die kaders voor ogen verder ingekleurd. Schrijven kan iedereen, maar begrijpelijk een boodschap over brengen gaat verder als alleen woorden achter elkaar zetten. Het gaat bij het helder overbrengen van een boodschap naast de inhoud ook om stijl en ritme. Een beleidsdocument vraagt om een ander taalgebruik en een andere stijl omdat het doel  zo verschilt als het schrijven van een artikel voor het magazine. In de context van een vereniging is vooral ook de doelgroep van belang. In veel gevallen betekent dit dus de focus op de leden en hun belang.

Heeft u een schrijfopdracht, neem dan even contact op. Ik ga graag voor u aan de slag.